Importanta unei evaluari de kinetoterapie pentru copii

18 ianuarie 2018

Se recomanda evaluarea de kinetoterapie in primele luni de viata ale copilului, astfel se pot evita intarzierile in dezvoltarea motorie, asimetriile de trunchi, pozitiile vicioase ale capului si gatului (torticolis), tulburarile de tonus muscular, malpoz

Ce invatati la o evaluare de kinetoterapie:

- pozitionarea bebelusului: in primele luni de viata copilul trebuie pozitionat pentru a evita plagiocefalia (turtirea capului), aparitia torticolisului (preferinta de a sta cu capul rotat doar catre o parte), pentru a tonifia musculatura si a obtine controlului capului si ulterior a celorlalte achizitii motorii.

- cum sa il purtati sanatos: atunci cand este mic bebelusul sta foarte mult in bratele parintilor si este necesar sa invatati cum sa il sustineti corect pentru a fi stimulat corespunzator varstei.

- ce faceti daca apare o intarziere in dezvoltarea motorie a copilului, daca exista vreo modificare a tonusului muscular, daca unele reflexe persista sau altele specifice varstei nu sunt achizitonate.

- cum sa il stimulati pe cel mic in functie de fiecare perioada de achizitii motorii.

- ce investigatii aveti de facut daca exista o anumita deficienta ortopedica sau vreo suspiciune de tulburare neurologica.

Importanta unei evaluari de kinetoterapie pentru copii