Solutia pentru o postura corecta si o sanatate de fier a copilului tau

20 decembrie 2017

Programul zilnic al copiilor nostri este foarte incarcat: gradinita sau scoala, cursuri de limbi straine, lectii de desen ori picture, dansuri sau alte săli de sport, etc. Sa nu uitam ca la toate acestea se adauga orele petrecute in fata televizorului sau

Asa ca nici nu e de mirare ca ne trezim inca de la varste fragede cu dureri de spate, deviatii ale coloanei, afectiuni neuro-motorii si alte deformatii.

Aici intervine kinetoterapia, terapia prin intermediul miscarii care poate preveni boli, vindeca afectiuni si recupera anumite functii ale organismului. In perioada de crestere si dezvoltare a copilului, kinetoterapia este indicata prin folosirea de tehnici de educare, reeducare si reabilitare, specifice varstei copilului.

Afectiunile neurologice, ortopedice, cat si cele ale aparatului respirator, pot beneficia de kinetoterapie ca tratament complementar al medicinii clasice, dar si ca tratament exclusiv, avand un potential crescut de reabilitare. In perioada de crestere, copiii pot experimenta o serie de afectiuni cum ar fi piciorul stramb congenital, intarzieri in dezvoltarea neuro-motorie, displazia de sold sau deviatii ale coloanei vertebrale. Toate acestea pot fi prevenite sau tratate prin diferite tehnici și metode kinetoterapeutice.

Solutia pentru o postura corecta si o sanatate de fier a copilului tau