Recuperarea medicală în patologia coloanei vertebrale

Patologia coloanei vertebrale include afecțiunile congenitale, mecanice, degenerative și inflamatorii. Cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei vertebrale, ce cauzează deviații patologice și dureri de spate, sunt:
- Cifoză, scolioză, cifoscolioză, lordoză ș.a.;
- Hernie de disc;
- Spondiloză anchilozantă;
- Stenoză de canal, spondilolisteză, etc.

Foarte mulți bolnavi, cu patologia coloanei verterale, folosec doar metode de tratament medicamentoase, scontând pe o vindecare cu ajutorul farmacoterapiei, ignorând faptul că aceste afecțiuni sunt în esență mecanice și metabolice, durerea și inflamația fiind determinate atât de uzura țesuturilor articulare, cât și de afectarea țesuturilor moi periarticulare, ca răspuns la dezaxarea articulară la posturile vicioase ale segmentelor coloanei vertebrale sau la alte tulburări ale mecanicii articulare.

Centrul ”Neokinetica” oferă programe complexe de reabilitare a patologiei vertebrale prin kinetoterapie, masaj terapeutic, fizioterapie, infiltrații medicamentoase, reflexoterapie, balneoterapie și tratament ortopedic.

Un serviciu, care poate fi găsit exclusiv în centrul ”Neokinetica”, este sistemul de recuperare medicală pentru coloana vertebrală ”DAVID Back Concept”. Acesta testează toate segmentele coloanei vertebrale şi grupele musculare, selectează un program recuperator optimal și monitorizează procesul de tratament fizical.
Sistemul ”DAVID Back Concept” este o soluție revoluționară eficientă, bazată pe cercetări științifice, fiind ”standardul de aur” în reabilitarea patologiei coloanei vertebrale în Europa.