Degete amorțite? – Soluția prin kinetoterapie manuală

30 ianuarie 2018

Ce reprezinta amorțirea degetelor?



Amorțirea degetelor și / sau a mâinilor apare în mod obișnuit din cauza unor afectiuni care afectează nervii și / sau a vasele de sânge care alimentează mâna. Amorțirea degetelor sau mâinilor este adesea asociata cu furnicături.

Amorțeala degetelor mainii poate varia de la un simptom enervant care apare uneori, la ceva care afecteaza capacitatea de a efectua sarcinile zilnice. Oricare ar fi simptomele, tratamentele non-invazive sunt adesea cea mai potrivita solutie.

Cum ne poate ajuta kinetoterapia manuala in lupta cu degetele amorțite?

Kinetoterapia manuala detensioneaza contracturile musculare care sustin vertebrele coloanei si, de asemenea, elimina acidul lactic din tendoane astfel creandu-se o felixibilitate mai mare in articulatie.

In functie de afectiunea care a dus la amortirea degetelor kinetoterapeutul poate scadea nivelul acelor pe care le simti in mana/degete. În leziunile de compresie nervoase accentul principal este de a reduce presiunea cauzată de problema comprimarea acestuia. De exemplu, în sindromul de tunel carpian, terapia fizica poate lucra pe alunecarea tendonului de la încheietura mâinii pentru a ajuta la reducerea cantității de compresie pe nervul median.

În cazul în care nervii sunt comprimati în coloana vertebrală cervicală, de tracțiune, întinderea vertebrelor de la gât, se lucreaza manual de terapeuți pentru a reduce presiunea plasată asupra nervilor. Dacă există umflături semnificative terapia manuală va ajuta cu circulația fluidelor în scopul de a reduce umflarea din zona respectiva pentru a oferi ajutor nervilor și altor structuri comprimate. Terapia fizica poate lucra la restabilirea unei posturi mai normală și poate oferi programe de educație de fitness în scopul de a imbunatati sanatatea cardiovasculara si circulatia sangelui in tot corpul.

Degete amorțite? – Soluția prin kinetoterapie manuală