Fiecare sportiv trebuie să aibă un kinetoterapeut!

24 februarie 2023

Fiecare sportiv, fie că este începător, fie că este de performanță, trebuie să aibă un kinetoterapeut de încredere. De ce spunem asta? Deoarece știm cât de importantă este bunăstarea fizică pentru fiecare sportiv.


Cu ce anume te poate ajuta un kinetoterapeut?


  • -Te consultă în vederea selectării exercițiilor ce ți se potrivesc reieșind din constituția corporală, vârstă, gen, contraindicații;
  • -Te învață cum să execuți corect exercițiile și să dozezi efortul astfel încât să fie sigur pentru tine;
  • -Te ajută cu un set de proceduri orientate spre o mai rapidă recuperare după un efort fizic intens;
  • -Intervine cu proceduri noninvazive în caz de traumatisme acute sau cronice.

La Neokinetica recuperarea sportivă implică un efort comun din partea echipei multidisciplinare. Cele mai noi tendințe la nivel mondial au depășit cu mult conceptul de kinetoterapie clasică atunci când e vorba de recuperarea sportivă. Acum se vorbește despre un concept mult mai larg, ce are ca scop atât recuperarea traumei, cât și creșterea performanței a tuturor calităților motrice. Specialiștii noștri țin pasul cu toate aceste progrese tehnologice învățând continuu și specializându-se în tehnicile de recuperare nou apărute. Totodată, dotările noastre corespund standardelor internaționale unei săli performante de recuperare, ceea ce presupune nu doar biciclete, spaliere și aparate de fitness, ci și sisteme computerizate complexe de testare, fizioterapie, recuperare robotizată, tecar Winback, bandă anti-gravitațională Alter-G și tehnici ajutătoare: flossing, iastm, kinesiotape, tape sportiv, hidromasaj, duș Charcot, sauna cu infraroșu etc. Rezumând cele expuse, iată care sunt factorii cheie în succesul reabilitării sportive la Neokinetica:


-Aplicarea protocoalelor internaționale de reabilitare sportivă;

-Echipamente și dotări performante;

-Cele mai noi tehnici și metode de recuperare;

-Echipa multidisciplinară formată din: kinetoterapeut, medic reabilitolog, psiholog, asistent medical.


Fiecare sportiv trebuie să aibă un kinetoterapeut!