Durerile umărului - cauze și tratament

29 ianuarie 2018

Durerile de umăr pot fi cauzate de inflamația articulației umărului precum și de leziuni ale tendoanelor, ligamentelor si muschilor.



În funcție de natura prejudiciului sau de inflamație, kinetoterapeutul va fi în măsură să vă trateze imediat sau va da sfaturi cu privire la orice serviciu profesional suplimentar de care aveți nevoie.

Kinetoterapeutul poate diagnostica durerea de umăr ca fiind cauzata de separarea osului de tendonul coafa (o afecțiune cunoscută sub numele de ruperea rotatorilor). Această afectiune poate necesita o interventie chirurgicala iar kinetoterapeutul va fi în măsură să vă sfatuiasca dacă este necesară o intervenție chirurgicală și tratatamentul postoperatoriu pentru a ajuta la recuperarea rapidă.

Dacă suferiți de capsulitis adeziv, atunci umărul va fi dureros și rigid (umăr înghețat). Medicul va dori să se concentreze pe un tratament care intinde ligamentele, tendoanele și mușchii, deși acestea vor lucra, de asemenea, pe coloana vertebrala si coaste pentru a crește mobilitatea. Manipularea articulației umerilor prin kinetoterapie va acționa pentru a slabi tesuturile moi, reduce rigiditatea, reduce durerea si creste gama de miscare.

Kinetoterapeutul va fi capabil sa diagnosticheze pentru orice instabilitate cronică din cadrul articulatiei umărului (fie din cauza suprasolicitarii sau unei luxații anterioare). Instabilitatea este tratata folosind masajul și manipularea pentru a construi suportul din spatele umerilor. Specialistul poate sugera, de asemenea, câteva exerciții pentru a construi muschii din jurul umerilor. Acesta este un diagnostic foarte frecvent în cazul în care aveți o luxație anterioară a articulației umărului.

Durerile umărului - cauze și tratament