Kinetoterapia pentru copii înseamnă dezvoltate armonioasă

4 decembrie 2017

În ceea ce-I privește pe copii și bebeluși, kinetoterapia are ca obiectiv principal, asigurarea condițiilor necesare pentru o dezvoltare normală și armonioasă a organismului acestora, precum și prevenirea apariției deficiențelor fizice.


De asemenea, baza terapiei pediatrice este înțelegerea modului în care se dezvoltă performanța motorie a unui copil, dar și modul în care ea este legată de dezvoltarea cognitivă a micuțului. Astfel, în urma ședințelor de kinetoterapie, copilul poate beneficia de următoarele aspecte:

1. Își îmbunătățește și-și menține rezistența și puterea musculară, își crește capacitatea de mișcare și totodată, beneficiază de o mai bună coordonare. Mai mult, durerile de orice fel sunt reduse simțitor, iar spasmele musculare și inflamațiile articulațiilor sunt fie eliminate, fie ameliorate.

2. Tot prin această terapie, copilul își poate vindeca leziunile țesuturilor moi, și poate preveni contractarea și deformarea membranelor. De asemenea, îi crește capacitatea de mobilitate de care are nevoie în mersul pe jos, dar și rezistența de a face față tuturor situațiilor din activitățile de zi cu zi.

3. În plus, prin aceste exerciții se educă atât familia cât și copilul și starea lor de sănătate mentală se îmbunătățește simțitor.

Kinetoterapia pentru copii înseamnă dezvoltate armonioasă