Nicolai Cărăuș: „ – Recomand acest centru și altor sportivi.”

9 august 2019

Nicolai Cărăuș, un luptător de 23 ani originar din Republica Moldova, a devenit campion modial la proba de Muay Thai. După revenire în țară, Nicolai a început un curs de recuperare medicală la Neokinetica.

Sportivul moldovean a revenit recent de la campionatul IFMA Senior World Championships 2019, care a avut loc în Bankok, Tailanda, unde a devenit campion mondial în divizia Male Competitive Class U23 86 kg. Imediat după sosire, Nicolai a început pregătirile pentru următoarea luptă în cadrul Galei K-1, care va avea loc pe data de 24 august, în orașul Odessa, Ucraina. Pe lîngă cele două antrenamente pe zi petrecute în sala sportivă, Nicolae face și un program de recuperare. El susține că recuperarea pe care o face la Neokinetica este o componentă importantă în pregătirile lui pentru următoarea luptă:

„ – Vizitele mele la Neokietica după participarea la campionat sunt firești. La nivelul de lupte profesionale, traumele sunt la ordinea zilei. Pentru a reveni la activitatea sportivă deplinnă, este importnat să lucrez cu echipa de specialiști anume la traumele pe care le-am primim pe parcursul luptei din campionat. Pentru recuperare eficientă eu am ales echipa centrului Neokinetica.”






Din spusele kinetoterapeutului Maxim Belenkii, programul recuperator a lui Nicolai este orientat pentru a reduce contuziile la gambă și genunchi și pentru a ameliora suprasolicitarea la efort a țesuturilor moi a membrilor superioare. Pentru aceasta, în program au fost incluse ședințele de TECAR și fizeoterapie, care reduc edemul în țesut și ameliorează sindromul algic. Kinesiotape-ul este folosit în calitate de ajutor pentru tratarea afecțiunilor menționate și totodată îndeplinește rolul profilactic pentru a preveni apariția traumelor noi precum contuzie, întindere musculară sau o altă traumă de ordin sportiv care poate să parvină în timpul antrenamentului. În plus, a fost adăugate și un set de exerciții specifice pentru întindere pe care Nicolai le face înainte și după antrenamentul din sală.




Menționăm faptul că Nicolai sa recuperat la Neokinetica și anterior. Acum un an și jumătate în urmă el a suferit o intervenție la genunchi care a fost efectuată la București. După o pauză de 6 luni, timp necesar pentru recuperare după interveție, luptătorul a revenit în sport participând la Gala K-1 din decembrie 2018, unde a obținut un câștig prin knok-out asupra sportivului Janu da Cruz din Guinea Bissau.

În afara carierei sportive, Nicolai Cărăuș, este de profesie pompier. Aproape de patru ani el lucrează în departamentul de pompieri al sectorului Botanica din capitală.

Nicolai Cărăuș: „ – Recomand acest centru și altor sportivi.”