Oboseala cronică tratată prin kinetoterapie

23 ianuarie 2018

Atunci când este oboseala este diagnosticată (și nu doar presupusă) și nu se explică simptomele prin probleme de sănătate fizică sau psihică,


se poate vorbi despre un sindrom, mai exact o grupare de simptome, care în timp s-a chemat neurastenie, nevroză astenică, epuizare nervoasă/fizică, sindromul de oboseală cronică sau a fost considerat o tulburare de somatizare.

O metodă prin care pot fi ameliorate aceste simptome de oboseală cronică este kinetoterapia. Fiindcă persoanele care suferă de acest sindrom trebuie să fie supravegheate îndeaproape, o echipă de specialiști în kinetoterapie și medicul reprezintă cheia pentru gestionarea afecțiunii.

Pacienți au parte de rezultate bune atunci când beneficiază de colaborarea unei echipe de medici și a altor practicieni de îngrijire a sănătății, care pot fi specialiști în reabilitare, kinetoterapeuți, profesioniști în domeniul sănătății mintale și terapeuți. Împreună, se poate crea un tratament individualizat care să răspundă cel mai bine nevoilor pacientului cu sindromul oboselii cronice.

Oboseala cronică tratată prin kinetoterapie