Programul „Dezvoltare fizică armonioasă” - Live la Jurnal TV

24 aprilie 2015

Copii care frecventează programul „Dezvoltare fizică armonioasă” au demonstrat în direct abilitățile dobîndite la ședințele de kinetoterapie în cadrul emisiunii „Acasă Devreme” moderată de Maria Marian și Vlad Marcoci la postul de televiziune Jurnal TV.

După o serie de articole, reportaje și sesiuni de fotografii referitoare la serviciile de Reabilitare neurologică și ortopedică la copii, oferite de Neokinetica, venim în platoul emisiunii „Acasă Devreme”, unde alături de moderatoarea Maria Marian a fost invitată kinetoterapeutul centrului de reabilitare Diana Cojocari, cu o nouă demonstrație despre exercițiile din cadrul programului „Dezvoltare fizică armonioasă” susținută împreună cu doi copii care fregventează programul, Sebastian de 8 ani și Andreea de 6 ani.


„Utilizăm mijloace din kinetoterapie, diferite tehnici și metode, executăm elemente împrumutate din diverse discipline sportive, cum ar fi gimnastica artistică, aerobică, atletism ș.a. ” a menționat Diana Cojocari, în cadrul interviului acordat.

Programul „Dezvoltare fizică armonioasă” este creat de specialiștii noștri astfel încît copii să se dezvolte multilateral. Aceste exerciții sunt potrivite pentru copii de la vârste fragede. Ședințele sunt organizate în grupe de 5-6 copii, divizate în două categorii de vârstă de la 3-5 ani și respectiv, 6-8 ani.


Avantajele fregventării ședințelor din cadrul programului față de alte sporturi sunt remarcate prin dezvoltarea calităților motrice la copii, coordonare, a echilibrului, forței, vitezei și a reacției.

Printre afecțiunile care pot fi tratate prin fregventarea ședințelor de grup din cadrul programului sunt :

  • - Postura incorectă (scolioză, cifoza, hipolordoza, spate plat ș.a.)
  • - Talpa plată
  • - Piciorul în valgus
  • - Obezitate la copii ș.a.

În afară de afecțiunile menționate mai sus, programul contribuie la soluționarea unor probleme de comportament ale copiilor și ajută în prevenirea dificultăților de integrare ale acestora, în special ce țin de incapacitatea de a comunica cu alți copii, chiar unele forme de izolare interpretate drept autism.

„Părinților nu le vine a crede că copii lor pot face astfel de elemente, pe care ei le numesc trucuri, ca la Circ.” a mai adăugat Diana Cojocari în timpul prezentării unor elemente din gimnastică artisică.

Orele decurg seara, după programul școlar și grădiniță. Copii fac teme pentru acasă. La finele ședințelor recită poiezii și practică jocuri noi.

Graficul ședințelor de grup: Luni și Vineri între orele 17:00 – 18:00 – copii cu vârsta de la 3 până la 5 ani; Marți și Joi între orele 18:00 – 19:00 – copii cu vârsta de la 6 până la 8 ani.

Prețul programului: 300 lei / 8 ședințe

Telefon pentru programări: 022 103-103

Priviți inregistrarea video aici.





Programul „Dezvoltare fizică armonioasă” - Live la Jurnal TV