Simpozion Moldo-Elvețian în Neurorecuperare în or. Cimișlia

23 septembrie 2014

Specialiștii din cadrul centrului „Neokinetica” au participat la primul Simpozion Moldo-Elvețian în Neuroreabilitare organizat de Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Republica Moldova în cooperare cu Spitalul Raional Cimișlia.

Simpozionul sa desfășurat pe 23 și 24 septembrie 2014 în or. Cimișlia. Acesta a fost organizat de Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Republica Moldova în cooperare cu Spitalul Raional Cimişlia și cu susținerea Fundaţiei Basel pentru cooperare Medicală din Elveţia.

În cadrul simpozionului au fost susținute discuții legate de principiile neuroreabilitării și procesul de reabilitare, reabilitarea în accidentul vascular cerebral cronic și altele. Tematica simpozionului a fost axată pe Accidentul Vascular Cerebral - tratamentul acut şi reabilitarea precoce. Au fost atinse și aspectele practice ale reabilitării afecțiunilor neurologice.

La simpozion au participat cu discursuri directorul medical al Centrului de Neuroreabilitare din Valens, Elveția Dr. med. Serafin Beer Ph.D., și colegul său Dr. Kurt Luyckx, Şeful Departamentului de Fizioterapie.

Aspectele în reabilitarea la copii au fost relatate de Prof. Dr. med. Gerald Berthet Ph.D. Consultant Superior Pediatrie din spitalul Kantonsspital Aarau, din orașul Elvețian Aarau.

Participanţi din Republica Moldova în frunte cu Prof. Dr. hab. med. Oleg Pascal, și reprezentanții administrației Spitalului Raional Cimișlia au fost gazda acestui eveniment.





Simpozion Moldo-Elvețian în Neurorecuperare în or. Cimișlia